4η Γιορτή μανιταριού

  • 8 Δεκεμβρίου, 2021

πηγή https://leivadi.com/

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών μαζί με την Κοινότητα Λειβαδίου και αρωγούς το Δήμο Θέρμης, την Πολιτική Προστασία Θέρμης και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να δώσουν χαρά στους εκατοντάδες φυσιολάτρες.

Η μέρα ξεκίνησε με την εισήγηση του κ. Δημήτριου Βολοβότση, όπου εξηγήθηκαν τα είδη των μανιταριών, τα βρώσιμα και τα επικίνδυνα είδη και άλλες σημαντικές πληροφορίες για αυτό το τόσο εντυπωσιακό βρώσιμο είδος.

Ακολούθησε εξόρμηση χωρισμένη σε 2 groups για συλλογή μανιταριών από το πλούσιο δάσος της Λειβαδιώτικης φύσης και συλλογή – επίδειξη τρούφας από τον ειδικό τρουφοκυνηγό και τα εκπαιδευμένα σκυλιά του κ. Παναγιώτη Βαρυπάτη.

Όλοι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν μανιταρόσουπα, ριζότο μανιταριών και κριθαρότο μανιταριών που υπήρχε σε αφθονία από το μεγάλο μας χορηγό κ. Φώτη Παρασκευαίδη και την εταιρεία του, ο οποίο ήρθε από την χώρα των μανιταριών, που δεν είναι άλλη από την πόλη των Γρεβενών!

Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να συνοδεύσει τα μανιταροπιάτα του με άφθονο κόκκινο και λευκό κρασί, που υπήρχε με την σημαντική χορηγία του συντοπίτη μας κ. Νικόλαου Μοναχά από την κάβα που διατηρεί.

Επισκέπτες μπορούσαν να προμηθευτούν προϊόντα μανιταριών, τραχανά και χυλόπιτα και άλλα είδη τοπικά και δυσεύρετα από το κιόσκι του συλλόγου και του χορηγού μας.