Go Back

Παγωτό με καραμελωμένη φράουλα

5 from 1 vote
Αυτά τα μικρά αλλά εκλεπτυσμένα κέικ μπλέντερ δεν είναι μόνο εντυπωσιακά, αλλά και γεμάτα λαμπερή γεύση. Το γλάσο από σιρόπι δεντρολίβανου είναι απαραίτητο για να ολοκληρώσει το γευστικό προφίλ.
Servings 2 άτομα
Prep Time 2 hours 30 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 3 hours 10 minutes

Ingredients

  • 1 κούπα ωμά αμύγδαλα ολόκληρα
  • κουταλακι γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο (stems removed)
  • 1 κούπα χυμό λεμονιού
  • κούπες τυρί ρικότα από πλήρες γάλα (room temperature)
  • κούπα παγωμένο νερό
  • 3 γραμμαρια αλατισμένο βούτυρο (room temperature)

Instructions

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 350ºF/180ºC/gas 4. Ψεκάστε γενναιόδωρα δύο φόρμες για μάφινς 12 κούπες με σπρέι μαγειρικής. Πασπαλίστε τον πυθμένα κάθε κοιλότητας με μερικές πρέζες ζάχαρης. Αφήστε τα στην άκρη.
  • Προσθέστε τα αμύγδαλα και το δεντρολίβανο στο μπλέντερ KitchenAid® K400. Κλείστε το καπάκι, επιλέξτε τη ρύθμιση "Ice Crush" και αφήστε το μπλέντερ να τρέξει κατά τη διάρκεια της ρύθμισης. Ξύστε τα πλαϊνά του μπλέντερ με μια λαστιχένια σπάτουλα, στη συνέχεια, επανατοποθετήστε το καπάκι και αναμείξτε στην ταχύτητα 5 για 10 δευτερόλεπτα. Ξύστε ξανά τα πλαϊνά και αναμείξτε στην ταχύτητα 5 για τα τελευταία 15-20 δευτερόλεπτα ή μέχρι τα αμύγδαλα και το δεντρολίβανο να είναι ψιλοαλεσμένα.
  • Αδειάστε το μείγμα αμυγδάλων από το μπλέντερ σε ένα μικρό μπολ ανάμειξης. Προσθέστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπήστε με το σύρμα για να ενωθούν και αφήστε τα στην άκρη.
  • Βάλτε στο μπλέντερ το τυρί ρικότα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Χτυπήστε 5 φορές για να ενσωματωθεί το μείγμα. Αφαιρέστε το καπάκι του καπακιού και προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, χτυπώντας μία φορά μετά από κάθε προσθήκη. Επανατοποθετήστε το καπάκι του καπακιού.
  • Αφαιρέστε το καπάκι, χρησιμοποιήστε τη σπάτουλα για να ξύσετε τα τοιχώματα του μπλέντερ και, στη συνέχεια, προσθέστε το μισό μείγμα αλευριού στο μπλέντερ και χτυπήστε 2 φορές. Ξύστε ξανά τα πλαϊνά του μπλέντερ, στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού και χτυπήστε στην ταχύτητα 3 για 15 δευτερόλεπτα.
  • Συναρμολογήστε τα κέικ. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τις άκρες τεσσάρων από τα εσπεριδοειδή. Κόψτε τα εσπεριδοειδή σε πολύ λεπτές ροδέλες, όχι πιο χοντρές από 1/8". Αφαιρέστε τυχόν σπόρους από τις ροδέλες και τοποθετήστε μία μικρή ροδέλα εσπεριδοειδών στον πάτο κάθε θήκης για ζαχαρωμένα μάφιν. (Δείτε τις σημειώσεις του σεφ για την επιλογή/τοποθέτηση των εσπεριδοειδών).
  • Γεμίστε σιγά-σιγά κάθε θήκη για μάφιν μέχρι λίγο περισσότερο από τη μέση. (Μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής είναι χρήσιμη για να μοιράσετε το μείγμα από το μπλέντερ στις κοιλότητες). Ψήστε τα κέικ για 20-25 λεπτά, περιστρέφοντας τις φόρμες στα μισά του ψησίματος. Τα κέικ είναι έτοιμα όταν μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε μέσα στα κέικ βγαίνει καθαρή.

Notes

Γεμίστε σιγά-σιγά κάθε φόρμα για μάφιν λίγο περισσότερο από τη μέση. (Μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής είναι χρήσιμη για τη διανομή του μείγματος από το μπλέντερ στις κοιλότητες). Ψήστε τα κέικ για 20-25 λεπτά, περιστρέφοντας τις φόρμες στα μισά του ψησίματος. Τα κέικ είναι έτοιμα όταν μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε μέσα στα κέικ βγαίνει καθαρή.
Calories: 380kcal
Course: Dessert, Snack
Cuisine: French, Italian
Keyword: Kid Friendly, Non-Alcoholic