Is food photography a way of life?

Είναι ένα είδος που επικεντρώνεται στην απεικόνιση του φαγητού όπως αυτό προετοιμάζεται, σερβίρεται και απολαμβάνεται με τρόπο που να αντανακλά τον τρόπο ζωής των εμπλεκόμενων ατόμων. Σε αντίθεση με τη στυλιζαρισμένη φωτογραφία φαγητού που βλέπουμε στα περιοδικά και τα βιβλία μαγειρικής, η φωτογραφία φαγητού lifestyle έχει ως στόχο να αποτυπώσει τη διαδικασία και την εμπειρία του φαγητού, κάνοντας τους θεατές να νιώθουν πεινασμένοι, να εμπνέονται να επισκεφθούν έναν συγκεκριμένο χώρο ή ακόμη και να παρακινούνται να αναδημιουργήσουν οι ίδιοι ένα πιάτο. Αυτό το είδος είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τους καταναλωτές-αναγνώστες-θεατές, καθώς έχει την ικανότητα να μεταφέρει τους θεατές και να προκαλεί συναισθήματα. Επιπλέον, η φωτογραφία φαγητού lifestyle μπορεί να περιλαμβάνει και την τοποθεσία όπου παρασκευάστηκε το φαγητό ως αυτοτελές θέμα.

 

Photo by Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/photo/happy-woman-with-rolling-pin-cooking-at-home-3769999/

Το είδος της φωτογραφίας τροφίμων είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τους αφηγητές, καθώς τους επιτρέπει να μεταφέρουν οπτικά μια αφήγηση. Ωστόσο, μπορεί να είναι δελεαστικό να συμπεριλάβετε κάθε στοιχείο στη σύνθεση, προκειμένου να αφηγηθείτε πλήρως την ιστορία.

Παρόλο που ο πειρασμός αυτός μπορεί να είναι ισχυρός, είναι ζωτικής σημασίας να επιδείξετε αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφύγετε την ακαταστασία και τη συντριβή της λήψης. Πώς λοιπόν μπορεί κανείς να καθορίσει ποια στοιχεία πρέπει να συμπεριλάβει και ποια να αφήσει εκτός;

Είναι σημαντικό να επικεντρωθείτε στα βασικά στοιχεία της ιστορίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν φωτογραφίζετε μια προσωπική συνταγή ή ένα αγαπημένο οικογενειακό πιάτο. Η κύρια εστίαση θα πρέπει να είναι στην ανάδειξη του ίδιου του πιάτου ως πρωταγωνιστή της λήψης και η σύνθεση θα πρέπει να σχεδιαστεί έτσι ώστε να αναδεικνύει αυτό το γεγονός.

Photo by Alexy Almond: https://www.pexels.com/photo/person-taking-photos-of-food-3758003/

Η χρήση ενός στυλ storyboard για τη φωτογράφηση είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για τον σχεδιασμό και την καταγραφή των λήψεων από τα αρχικά συστατικά μέχρι την τελική παρουσίαση του γεύματος. Υπάρχουν πολυάριθμα στοιχεία που μπορούν να αποτυπωθούν για να μεταφέρετε αποτελεσματικά την ιστορία σας.

Η συνταγή

Κάθε ιστορία ξεκινάει με μια συνταγή, και στον τομέα της μαγειρικής, είναι το θεμέλιο. Ακόμη και αν η συνταγή είναι γνωστή και απομνημονευμένη, είναι ωφέλιμο να την καταγράψετε για τους σκοπούς της φωτογράφησης. Πρόκειται για ένα κρίσιμο στοιχείο της ιστορίας, οπότε φροντίστε να το συμπεριλάβετε στη λήψη σας.

Photo by Katerina Holmes: https://www.pexels.com/photo/crop-women-cooking-together-in-kitchen-5907628/

Μεγιστοποίηση του αντίκτυπου των λήψεων συστατικών

Για να αναδείξετε τη φρεσκάδα και την αφθονία, συνιστάται να κρατάτε τις λήψεις συστατικών απλές. Η προοπτική από πάνω προς τα κάτω είναι ιδανική για την αποτελεσματική αποτύπωση της ουσίας αυτών των λήψεων.

Photo by Vanessa Loring: https://www.pexels.com/photo/fresh-vegetables-on-brown-surface-5966431/

Η σημασία της προετοιμασίας

Τα πλάνα από τη διαδικασία δημιουργίας και προετοιμασίας του πιάτου μπορεί να είναι ιδιαίτερα συναρπαστικά. Η ενσωμάτωση εικόνων με χέρια που εργάζονται στην προετοιμασία προσθέτει μια ανθρώπινη πινελιά, αιχμαλωτίζει τον θεατή και του επιτρέπει να φανταστεί τον εαυτό του να δημιουργεί το πιάτο. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προσμονή για τα επόμενα πλάνα της αφήγησης.

Photo by Sarah Chai: https://www.pexels.com/photo/crop-unrecognizable-woman-cutting-vegetables-in-kitchen-7262907/

Διατίθενται διάφορες επιλογές παρουσίασης για την ανάδειξη του τελικού πιάτου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει γαρνιτούρα, σερβίρισμα απευθείας από τη σόμπα σε μπολ ή να επιτραπεί στους πελάτες να σερβίρουν μόνοι τους στο τραπέζι. Επιπλέον, μπορεί επίσης να εξεταστούν το σερβίρισμα σε πιατέλα, η εθιμοτυπία του φαγητού και οι διάφοροι τρόποι κατανάλωσης. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, με παραδείγματα που περιλαμβάνουν την επιλογή των μαχαιροπήρουνων και των πιατικών που θα χρησιμοποιηθούν.

Photo by Dana Tentis: https://www.pexels.com/photo/fish-salad-dish-262959/
Photo by Tara Winstead: https://www.pexels.com/photo/elegant-plate-with-bread-and-napkin-served-on-decorated-table-6479607/

Τα άτομα που καταναλώνουν το γεύμα
Αυτές οι τεχνικές μπορούν να ενισχύσουν την αυθεντικότητα της σκηνής, επιτρέποντας στο κοινό να φανταστεί τον εαυτό του να συμμετέχει στη γευστική εμπειρία.

Είναι σημαντικό να αφήνετε χώρο σε αυτές τις λήψεις για να φιλοξενήσετε όλα τα στοιχεία της σύνθεσής σας και να δώσετε στον θεατή την ευκαιρία να εξερευνήσει τη σκηνή και να εκτιμήσει την αφήγηση.

Photo by Elina Fairytale: https://www.pexels.com/photo/father-and-children-having-tea-together-3807561/
Photo by Alexy Almond: https://www.pexels.com/photo/woman-in-a-sweater-eating-3756512/

Κατευθυντήριες γραμμές για Selfies φωτογραφίας τροφίμων Lifestyle

Ενσωματώστε τα χέρια σας στις λήψεις σας βγάζοντας selfies! Χρησιμοποιήστε ένα τρίποδο και ακολουθήστε αυτά τα βήματα για αβίαστες selfies με lifestyle φωτογραφίες τροφίμων:

1. Τοποθετήστε τα στοιχεία στο κάδρο σύμφωνα με την επιθυμητή σύνθεση.
2. Τραβήξτε μερικές δοκιμαστικές λήψεις για να βεβαιωθείτε ότι η σύνθεση και η γωνία είναι της αρεσκείας σας και για να επαληθεύσετε τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής σας μηχανής.
3. Για να επιτύχετε καλό βάθος πεδίου και να έχετε τόσο το κύριο θέμα του φαγητού όσο και τα χέρια σας σε εστίαση, επιλέξτε ένα διάφραγμα όπως f/4,5.
4. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τις δοκιμαστικές λήψεις, εστιάστε στο επιθυμητό σημείο και μεταβείτε σε χειροκίνητη εστίαση στο φακό σας για να το ασφαλίσετε.
5. Χρησιμοποιήστε τη μεγαλύτερη διαθέσιμη λειτουργία χρονοδιακόπτη, πατήστε το κουμπί του κλείστρου και τοποθετηθείτε γρήγορα στο κάδρο.

Photo by Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/photo/asian-young-female-eating-noodles-at-cafe-3764485/
Photo by Kampus Production: https://www.pexels.com/photo/a-pair-of-women-taking-a-selfie-beside-a-man-holding-a-slice-of-pizza-6605272/

Η ενασχόληση με τη φωτογραφία τροφίμων προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να καταγράψει κανείς προσωπικές γαστρονομικές εμπειρίες, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ικανότητά του να δουλεύει με το φως και να καλλιεργεί τη δημιουργικότητα στη φωτογραφία. Είναι σημαντικό να ενσωματώσετε το προσωπικό σας στυλ στη δουλειά σας, τηρώντας παράλληλα ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές και σεβόμενοι την αφήγηση πίσω από κάθε πιάτο. Είτε αποτυπώνετε σπιτικές δημιουργίες για προσωπική απόλαυση, είτε τις μοιράζεστε στις κοινωνικές πλατφόρμες, είτε βοηθάτε τους παραγωγούς τροφίμων να δημιουργήσουν το δικό τους οπτικό περιεχόμενο, αυτή η μορφή τέχνης μας επιτρέπει να αναδείξουμε αυθεντικά το πάθος μας για το φαγητό.

Photo by Nerfee Mirandilla: https://www.pexels.com/photo/photo-of-grilled-barbecue-3186654/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Like
Close
Copyright © 2024 GREEKTERRAFOODS.
Made with ALL ABOUT GREEK FOOD
Close
Popular Search:
en_USEnglish