Γλυκόζη ζαχαροπλαστικής

Είναι μια γλυκαντική ουσία με παχύρευστη υφή. Παράγεται από άμυλο καλαμποκιού και χρησιμοποιείται στην βιομηχανία τροφίμων και στην ζαχαροπλαστική.

Σκοπός της χρήσης της δεν είναι η αντικατάσταση της ζάχαρης, γιατί ο σκοπός της ύπαρξης στα γλυκά των δύο αυτών γλυκαντικών ουσιών είναι διαφορετικός. Η μεν ζάχαρη δίνει την γλυκύτητα και τον όγκο στα γλυκά, ενώ η γλυκόζη βοηθάει τις κρέμες και τα σιρόπια να έχουν ομοιόμορφη ρευστότητα και να «δένουν» σωστά. Λειτουργεί πολλές φορές και σαν διορθωτικός παράγοντας σε αποτυχημένα σιρόπια. 

Σε σιροπιαστά γλυκά όπως ο μπακλαβάς, το σαραγλί, το γαλακτομπούρεκο, το κανταΐφι  κλπ. που πρέπει να διατηρηθούν αρκετές μέρες, η γλυκόζη χρησιμοποιείται για να μην ζαχαρώσει το σιρόπι τους.

Το ίδιο ισχύει και για τις μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού. Τα κέικ και τα μπισκότα όπως τα cookies, με την χρήση της γλυκόζης γίνονται φουσκωτά και μαλακά.

Αν θέλουμε στα γλυκά που κάνουμε στο σπίτι μας να χρησιμοποιήσουμε γλυκόζη, θα πρέπει να μειώσουμε την ποσότητα της ζάχαρης κατά 10%-20%, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα γίνουν πάρα πολύ γλυκά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Όπως
Κλείστε το
Copyright © 2024 GREEKTERRAFOODS.
Made with ALL ABOUT GREEK FOOD
Κλείστε το
Popular Search:
elGreek