Τρόποι κοπής λαχανικών

Brunoise (μπρουνουάζ)
Είναι ένας τρόπος κοπής λαχανικών. Τα λαχανικά κόβονται σε πολύ μικρά τετραγωνισμένα κυβάκια, μεγέθους μεταξύ 1-3 mm. Χρησιμοποιούνται, ως γαρνιτούρα, για κονσομέ (πρόκειται για σούπα διάφανη λαχανικών). Λαχανικά που χρησιμοποιούνται είναι το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο και τα γογγύλια.

Chiffonade (σιφονάντ)

Είναι ένας τρόπος κοπής λαχανικών που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να κόψουμε λαχανικά με πλατιά φύλλα σε λεπτές λωρίδες. Τα φύλλα λαχανικών τοποθετούνται το ένα επάνω στο άλλο, τυλίγονται σφιχτά σε ρολό και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβονται σε λεπτές λωρίδες. Τον τρόπο αυτό τον χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να κάνουμε μια γαρνιτούρα ή μια σαλάτα με λαχανικά και βότανα.

Μirepoix (μιρεπουά)
Είναι ένας τρόπος κοπής λαχανικών (ψιλοκομμένα) σε κύβους με μέγεθος περίπου 6mm, τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σαν βάση σε σάλτσες ή για να ενισχύσουν τη γεύση των πιάτων που έχουν βάση το κρέας, τα ψάρια ή τα οστρακοειδή. Συνήθως τα λαχανικά αυτά είναι κρεμμύδι, σέλινο και καρότο.

Emince (εμινσέ)

Είναι ένας τρόπος κοπής λαχανικών κυρίως κρεμμυδιών, όταν αυτά είναι κομμένα σε λεπτές φέτες. 

Macedoine (μασεντουάν)

Είναι ο τύπος κοπής brunoise αλλά σε μέγεθος 5mm (μισό εκατοστό). Τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι καρότο, σέλινο, κρεμμύδι. Αυτός το τρόπος χρησιμοποιείται και στην κοπή φρούτων για φρουτοσαλάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Όπως
Κλείστε το
Copyright © 2024 GREEKTERRAFOODS.
Made with ALL ABOUT GREEK FOOD
Κλείστε το
Popular Search:
elGreek