Ας διαλέξουμε αναδευτήρι!

Αναδευτήρας, χτυπητήρι, αυγοδάρτης, σύρμα, λέξεις που χαρακτηρίζουν ένα από τα βασικά εργαλεία της κουζίνας, που κάνει ευκολότερη την εργασία μας στην κουζίνα!

Ποιο όμως είναι το εργαλείο, τα είδη του και η χρησιμότητα τους?

Το χτυπητήρι διαθέτει μια στενή λαβή και στην μια άκρη της έχει θηλιές από σύρμα. Το σχήμα του σύρματος διαφοροποιείται ανάλογα με την χρήση του.

Το χτύπημα με το εργαλείο αυτό έχει σαν σκοπό να ενσωματώσει πολλά συστατικά ή με την κίνηση του να δώσει αέρα σε ένα υγρό. Τα πρώτα χτυπητήρια εμφανίστηκαν τον 16ο αιώνα στην Ιαπωνία και ήταν δέσμες κλαδιών ροδακινιάς, με τις οποίες οι μάγειρες χτυπούσαν τα αυγά για να πάρουν μια αφρώδη κρέμα. Πίστευαν δε, ότι τα κλαδιά ροδακινιάς έδιναν άρωμα στην κρέμα.

Σήμερα αν και υπάρχουν τα μίξερ χειρός και βάσης, το χτύπημα στο χέρι παραμένει μια εξαιρετική μέθοδος για το ανακάτεμα στερεών υλικών, ζύμης και χτύπημα αυγών για ομελέτα. Επίσης είναι κατάλληλο για μια βινεγκρέτ ή για ένα απλό επιδόρπιο. Έχει ακόμα τη δυνατότητα να μπει σε γωνιές της κατσαρόλας, όπου δεν μπορεί να φτάσει κάποιο άλλο εργαλείο.

Ας δούμε κάποια είδη από το εργαλείο αυτό και τις χρήσεις τους:

Σύρμα μπαλόνι

Έχει σχήμα μπαλονιού και είναι ένα καθημερινό σύρμα. Είναι κατάλληλο για την ενσωμάτωση ξηρών συστατικών, παρασκευή κρεμών, παχύρρευστων μιγμάτων.

Γαλλικό σύρμα

Μοιάζει με το χτυπητήρι μπαλόνι αλλά τα σύρματα του έχουν πιο στενό σχήμα και αυτό το καθιστά ικανό να μπαίνει στις γωνίες μια κατσαρόλας και να μαζεύει τα υλικά όταν φτιάχνουμε μπεσαμέλ, μαγιονέζα ή κάποια άλλη γαλλική σάλτσα. Δεν ενδείκνυται για στερεές ζύμες που κολλούν στα σύρματα και δεν μπορούν να καθαριστούν εύκολα.

Σύρμα με μπαλίτσες στην άκρη

Σε αυτό το χτυπητήρι τα σύρματα δεν κάνουν θηλιές αλλά έχουν μικρές μπαλίτσες στις άκρες του για να μπορούν να ανακατεύουν υλικά σε στενά δοχεία, όπως τα δοχεία μέτρησης.

Δανέζικο σύρμα

Ονομάζεται και σύρμα ζύμης γιατί χρησιμοποιείται στην ενσωμάτωση της ζύμης χωρίς κόπο.

Μίνι σύρμα

Πρόκειται για ένα μικρό χτυπητήρι μπαλόνι που είναι πολύ βολικό για το χτύπημα ενός ή δύο αυγών ή την παρασκευή μιας μικρής ποσότητας μαγιονέζας ή βινεγκρέτ.

Σπιράλ ή σκανδιναβικό σύρμα

Το σύρμα του έχει την μορφή του γράμματος C και είναι κατάλληλο για την παρασκευή σάλτσας καθώς τα σύρματα ξύνουν τον πυθμένα και τα τοιχώματα της κατσαρόλας χωρίς να τα τραυματίζουν

 

 

foto amazon

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Όπως
Κλείστε το
Copyright © 2024 GREEKTERRAFOODS.
Made with ALL ABOUT GREEK FOOD
Κλείστε το
Popular Search:
elGreek