Τι είναι το πιπέρι Αλέππο (Aleppopepper) ή πouλ μπιμπέρ (Pul Biber)

Οι πιπεριές που μας δίνουν το πιπέρι αυτό, ανήκουν στην ποικιλία Capsicum annuum που καλλιεργούνταν στην Συρία και κυρίως στην περιοχή του Χαλεπιού από τον 13ο αιώνα, από όπου περνούσε ο δρόμος του μεταξιού και συνέδεε την Ανατολή με την Δύση. Οι πιπεριές αυτές είναι ελαφρώς πικάντικες και κατακόκκινες αλλά η καλλιέργεια του, μετά από τον πόλεμο στη Συρία μεταφέρθηκε στην γειτονική Τουρκία, χρησιμοποιώντας τον ίδιο σπόρο και για αυτό έχει και το τούρκικο όνομα πουλ μπιμπέρ.

Πωλείται σε μορφή νιφάδων Οι πιπεριές αυτές έχουν μια φυσική λιπαρότητα, η οποία μεταφέρεται στο  πιπέρι μετά την επεξεργασία του. Η γεύση του είναι ήπια, ελαφρά πικάντικη, φρουτώδης και αφήνει μια αίσθηση κίμινου.

Οι πιπεριές ξηραίνονται σχεδόν επάνω στα φυτά, μαζεύονται από τους καλλιεργητές και απομακρύνονται τα κοτσάνια και οι σπόροι. Κατόπιν απλώνονται στον καυτό ήλιο και αποξηραίνονται. Αλέθονται και αναμειγνύονται με ελαιόλαδο και αλάτι.

Το επεξεργασμένο πιπέρι έχει ένα πολύ ωραίο βαθύ κόκκινο χρώμα και μια ελαφρά λιπαρή υφή. Δεν έχει δυνατή πικάντικη γεύση, δεν μοιάζει στις πιπεριές τσίλι και δεν κάνει κανέναν να κλαίει!

Πολλές φορές για μεγαλύτερη ένταση όσοι αγαπούν τα καυτερά προσθέτουν στο πιπέρι αυτό και πιπέρι καγιέν.

Είναι ένα εξαιρετικό μπαχαρικό που δίνει νοστιμιά σε όλα τα ψητά, τα μαγειρεμένα φαγητά, τις σαλάτες και τα ντιπ. Μπορεί να προστεθεί στις μαρινάδες, τις σούπες, ταιριάζει δε εξαιρετικά με την ντομάτα. Οι λαοί του Λεβάντε το χρησιμοποιούν στα κεφτεδάκια και στο αρνί.

Το πιπέρι Αλέππο συνοδεύει με επιτυχία την ρίγανη, το σκόρδο, την πάπρικα, τον κουρκουμά, το θυμάρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Όπως
Κλείστε το
Copyright © 2024 GREEKTERRAFOODS.
Made with ALL ABOUT GREEK FOOD
Κλείστε το
Popular Search:
elGreek