Αιθέρια έλαια και αρωματικά νερά

Αιθέρια έλαια, αρωματικά νερά και ζαχαροπλαστική

Τα αιθέρια έλαια είναι το τελικό προϊόν που προκύπτουν από την απόσταξη ή την σύνθλιψη λουλουδιών, φύλλων, καρπών, φλοιών φυτών και βοτάνων. Είναι γνωστή η χρήση τους από διάφορους πολιτισμούς εδώ και χιλιάδες χρόνια για ιατρικούς και αισθητικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια προστέθηκε και μια άλλη χρήση, αυτή της ζαχαροπλαστικής. Προστίθενται σε κρέμες, σοκολατάκια, σάλτσες φρούτων κλπ., σε πολύ μικρές ποσότητες. Είναι καθαρά και αγνά αποστάγματα χωρίς προσμίξεις και δύο ή τρεις σταγόνες ανά κιλό μίγματος διαλυμένες σε γάλα, ελαιόλαδο, λιωμένο βούτυρο, είναι αρκετές για να δώσουν στην παρασκευή μας το άρωμα που αγαπάμε.

Στην αγορά κυκλοφορούν αρώματα τριαντάφυλλου, λεβάντας, δενδρολίβανο, κανέλα, δυόσμος, πορτοκάλι, λεμόνι, αμύγδαλο κλπ.  Πριν την αγορά τους θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είναι βρώσιμα και αγνά χωρίς προσθήκες. Μετά την αγορά τους τα φυλάμε σε δροσερό μέρος μακριά από το ηλιακό φως.

Αρωματικά νερά

Είναι νερά αρωματισμένα με άνθη, μαστίχα, πορτοκάλι, λεβάντα κλπ. με ευρεία χρήση στην ζαχαροπλαστική της Ανατολής και της λεκάνης της Μεσογείου.

Είναι οικονομικότερα από τα αιθέρια έλαια γιατί έχουν αδύναμο άρωμα και πρέπει να προστίθενται στο τέλος της διαδικασίας παρασκευής.

Αγοράζουμε αρωματικά νερά από πιστοποιημένες πηγές, τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος, προσέχουμε την ημερομηνία λήξης και ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες της συνταγής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Όπως
Κλείστε το
Copyright © 2024 GREEKTERRAFOODS.
Made with ALL ABOUT GREEK FOOD
Κλείστε το
Popular Search:
elGreek