Η Ελλάδα έχει μια από τις παλαιότερες και πιο νόστιμες γαστρονομικές παραδόσεις στον κόσμο, ένα καλειδοσκόπιο γεύσεων, αρωμάτων, συστατικών και τεχνικών που χρονολογείται από τους προϊστορικούς χρόνους και μέχρι σήμερα, τόσο διαφορετικές όσο οι περιοχές που συνθέτουν το τοπίο της.

Οι διάφορες περιοχές της χώρας, με βάση το μικροκλίμα, τον φυσικό τους πλούτο, τις συνήθειές τους και τη συνύπαρξή τους με άλλους λαούς, έχουν δημιουργήσει τοπικές παραδοσιακές κουζίνες. Φρέσκα λαχανικά και χόρτα, βότανα και μπαχαρικά, όσπρια και δημητριακά, εκλεκτά κρέατα και ψάρια, θαλασσινά, τυροκομικά προϊόντα, αρωματικό μέλι, φρούτα και διάφοροι ξηροί καρποί, ελαιόλαδο και κρασί, μαζί με γεύση και φαντασία, συνθέτουν τη γαστρονομική παλέτα που είναι εξέχουσα θέση στο καθημερινό τραπέζι του σπιτιού, στο γιορτινό τραπέζι, σε γλέντια, γάμους και πανηγύρια, ανάμεσα σε φίλους, σε εστιατόρια και ταβέρνες, αλλά και στις θλιβερές στιγμές της ζωής.

Τα προϊόντα, οι διατροφικές συνήθειες, οι παραδοσιακές τοπικές συνταγές, η σύνδεσή τους με τη ζωή και την καθημερινότητα, τα σκεύη και τα εργαλεία, ο τρόπος σερβιρίσματος αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας, της οικονομίας και του αυθεντικού πολιτισμού της χώρας.
Η ομάδα μας με την αγάπη μας για τα προϊόντα της Ελλάδας, την ανάγκη διάδοσης της ποιοτικής και γευστικής κουζίνας της, το πάθος μας για τη γαστρονομία και την ισχυρή μας πεποίθηση ότι η γαστρονομία είναι ενσωματωμένη στο χαρτοφυλάκιο του πολιτισμού και του τουρισμού με τα εργαλεία που προσφέρει το διαδίκτυο ως αρωγός , μπορούν να αποτελέσουν συγκριτικό πλεονέκτημα και σημαντική πηγή πόρων για την οικονομία της χώρας μας, μας οδηγούν στη δημιουργία μιας σελίδας με στόχο την προώθησή τους, που απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε λάτρεις των παραδοσιακών προϊόντων και συνταγών.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτρονικό μωσαϊκό που θα παρουσιάζει τη συνολική εικόνα της ελληνικής γαστρονομίας με ολοκληρωμένο τρόπο. Τόποι και τοπία, άνθρωποι και προϊόντα, ιστορία, παράδοση, μύθοι και θρύλοι, εργαλεία, σκεύη, τελετουργίες και εκδηλώσεις, συνταγές, αγορές, επιχειρηματικότητα και άνθρωποι, μερικά από τα ψηφιδωτά ώστε κάθε γωνιά της ελληνικής γης να συγκροτείται και να διατηρείται ως πολιτιστικός, γαστρονομικός και καταναλωτικός προορισμός, προσφέροντας στον επισκέπτη μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.