Η γνωστή μας φράουλα, δημιουργήθηκε μάλλον τυχαία τον 18ο αιώνα από μια διασταύρωση της αμερικανικής κατακόκκινης φράουλας και της φράουλας Χιλής. Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από χίλιες ποικιλίες και τις βρίσκουμε να ευδοκιμούν σε όλον τον πλανήτη και σε όλα σχεδόν τα εδάφη. Αυτό το μικρό κόκκινο φρούτο η φράουλα, είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα μεγάλων και μικρών. Είναι περιζήτητες για το άρωμά τους, το χρώμα τους, την ζουμερή υφή τους και τη γλύκα τους. Περιέχουν ελάχιστες θερμίδες, αλλά είναι πλούσιες σε νερό, βιταμίνη C, κάλιο, φυτικές ίνες. Επίσης περιέχουν σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, χαλκό και βιταμίνες Κ, Ε και Β6.

Οι φράουλες είναι νόστιμες όταν τρώγονται σκέτες, αλλά και σαν μαρμελάδα επάνω σε ένα ψωμάκι. Συνδυάζονται με μπανάνες για να γίνει ένα ζουμερό smoothie, αλλά γίνονται και ζελέ, αφράτες κρέμες, κέικ, τάρτες. Εκτός όμως από τη εξαιρετική παρουσία τους στα γλυκά, δίνουν μια διαφορετική αίσθηση σε σαλάτες με baby σπανάκι, ρόκα. Ταιριάζουνε απόλυτα με βαλσαμικό ξύδι! Και δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τον τέλειο συνδυασμό σαμπάνιας και φράουλας!

Επιλέγουμε φράουλες μεσαίου μεγέθους με βαθύ κόκκινο χρώμα. Ελέγχουμε πάντα τον πάτο της συσκευασίας για να μην έχει χαλασμένες και χτυπημένες φράουλες.

Οι φράουλες είναι ευαίσθητες και πρέπει να καταναλώνονται άμεσα ή έστω σε 1-2 μέρες. Δεν τις πλένουμε πριν τις βάλουμε στο ψυγείο, μόνο αν πρόκειται να τις καταναλώσουμε. Επίσης δεν πρέπει να αφήνουμε μέσα στη συσκευασία χαλασμένες φράουλες, γιατί μουχλιάζουν εύκολα και καταστρέφουν τις υπόλοιπες.

Μπορούμε να καταψύξουμε τις φράουλες ολόκληρες αν είναι μικρές ή κομμένες στα τέσσερα αν είναι μεγάλες. Διατηρούνται περίπου 1 χρόνο.

Μέθοδος κατάψυξης: βουτάμε τις φράουλες σε νερό με λίγο ξύδι για 5 λεπτά και τις πλένουμε προσεκτικά. Αφαιρούμε το κοτσανάκι τους και τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι που το έχουμε στρώσει με λαδόχαρτο και την επόμενη τις  βάζουμε σε σακουλάκια και τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Όπως
Κλείστε το
Copyright © 2024 GREEKTERRAFOODS.
Made with ALL ABOUT GREEK FOOD
Κλείστε το
Popular Search:
elGreek