Μασάλας (Masalas), είναι ένα μίγμα μπαχαρικών από την Ινδία και το Πακιστάν, που μπορούμε να το βρούμε στο εμπόριο σαν σκόνη, σαν πάστα, αλλά μπορούμε να το φτιάξουμε στο σπίτι με τα δικά μας μπαχαρικά. Έχει ωραίο άρωμα και μέτρια καυτερή γεύση. Η γεύση αυτή γίνεται πιο έντονη αν σοτάρουμε τα μπαχαρικά  σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι ή και χωρίς λάδι και τα αλέσουμε όλα μαζί στο μύλο του καφέ.

Garam σημαίνει ζεστό ή καυτό και masala μπαχαρικό. Η σημασία της λέξης «καυτό» είναι περισσότερο «ζεστό» παρά «καυτό», καθώς το μείγμα δεν είναι ιδιαίτερα πικάντικο, αλλά έχει την ικανότητα να αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος μέσω της επιτάχυνσης του μεταβολισμού. Αυτή είναι η θεωρία που δίνεται στην Αγιουρβέδα.  

Είναι γνωστό επίσης ότι βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα. Βοηθάει στο κοινό κρυολόγημα και το πυρετό. Ένα φλιτζάνι τσάι garam masala ¨”ξεπλένει” τις εσωτερικές εκκρίσεις από το σώμα και βοηθά στην απομάκρυνση της φλεγμονών του στήθους.

 

Το μίγμα αυτό κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από την βόρεια Ινδία. Σήμερα το βρίσκει κανείς σε όλη την χώρα με διάφορες παραλλαγές, με περισσότερα ή λιγότερα μπαχαρικά, ακόμα και με μπαχαρικά της περιοχής που παρασκευάζεται. Λέγεται ότι μπορούμε να το βρούμε με 5 αλλά και με 30 διαφορετικά μπαχαρικά.

Εκτός από το garam masala υπάρχουν το Kashmiri Masala, το Chat Masala, το Green Masala και το Madrasi Masala.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Όπως
Κλείστε το
Copyright © 2024 GREEKTERRAFOODS.
Made with ALL ABOUT GREEK FOOD
Κλείστε το
Popular Search:
elGreek