Τζούλι & Τζούλια 2009

Δράμα/κωμωδία

Σκηνοθέτης Νόρα Έφρον

Ηθοποιοί Μέριλ Στριπ, Έιμι Άνταμς, Στάνλευ Τούτσι, Κρις Μεσίνα

 

Η ταινία μας παρουσιάζει την ζωή της αμερικανίδας μαγείρισσας Τζούλιας Τσάιλντ στα πρώτα βήματα της καριέρας της το 1953 και τη ζωή της Τζούλι Πάουελ, μιας νεαρής γυναίκας που βάζει το 2002 σαν στόχο να μαγειρέψει και τις 524 συνταγές του βιβλίου μαγειρικής της Τσάιλντ σε 365 μέρες. Παράλληλα η Τζούλι δημιούργησε ένα μπλογκ στο οποίο εξιστορούσε την διαδρομή της σε αυτή την προσπάθεια και οδηγήθηκε στην συγγραφή του βιβλίου της, στο οποίο εν μέρει βασίστηκε η ταινία. Το άλλο βιβλίο στο οποίο στηρίχτηκε η ταινία είναι η αυτοβιογραφία της Τσάιλντ “My life in France”.

Το σενάριο κινείται ανάμεσα στη ζωή της Τζούλι και της Τζούλιας. Η μεν πρώτη δούλευε στο δήμο του Μανχάταν σαν τηλεφωνήτρια. Δεν ήταν κάτι που την ικανοποιούσε και αποφάσισε να μαγειρέψει όλες τις συνταγές του βιβλίου μαγειρικής “Mastering the Art of French Cooking” της Τζούλια Τσάιλντ μέσα σε 365 μέρες. Ακολουθώντας δε την συμβουλή του άνδρα της έφτιαξε ένα μπλογκ για να διηγηθεί την μαγειρική της περιπέτεια. Η δε δεύτερη Τζούλια Τσάιλντ το 1950 βρίσκεται στο Παρίσι και αναζητώντας τρόπους απασχόλησης καταλήγει να φοιτά στη σχολή Le Cordon Bleu για να μάθει την γαλλική κουζίνα και να γράψει ένα βιβλίο γαλλικής μαγειρικής για τις Αμερικανίδες νοικοκυρές.

Το μπλογκ της Τζούλι προκαλεί το ενδιαφέρον αρκετών δημοσιογράφων και εκδοτών και συζητιέται ευρέως.

Η ταινία τελειώνει με την Τζούλι και τον άνδρα της να επισκέπτονται την κουζίνα της Τζούλια που είχε δημιουργηθεί στο ίδρυμα Σμιθσόνιαν και στην τελευταία σκηνή παρουσιάζεται η ίδια η Τζούλια και η τηλεοπτικός σύζυγός της κρατώντας στα χέρια της το βιβλίο της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Όπως
Κλείστε το
Copyright © 2024 GREEKTERRAFOODS.
Made with ALL ABOUT GREEK FOOD
Κλείστε το
Popular Search:
elGreek