Μαρμελάδα πορτοκάλι, λεμόνι και τζίντζερ

Αξιολόγηση: 0.00
(0)

Μαρμελάδα πορτοκάλι, λεμόνι και τζίντζερ

Μερίδες 6
Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος μαγειρέματος 3 ώρες

Συστατικά
  

  • 1 κιλό πορτοκαλια
  • 4 τμάχια λεμονια
  • 2 κούπες νερο
  • Ζαχαρη
  • 50 γραμμάρια ginger προαιρετικά

Οδηγίες
 

  • 1.Πλένουμετα πορτοκάλια και τα λεμόνια και αφαιρούμε με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τιςφλούδες. Τις βάζουμε να βράσουν αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές. Μόλις κρυώσουντις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τις κρατάμε στην άκρη.
    2.Βάζουμετην σάρκα των πορτοκαλιών και των λεμονιών σε μια κατσαρόλα και μια φλυτζάνινερό και τα πολτοποιούμε με το ραβδοπλέντερ. Περνάμε τον πολτό από έναστραγγιστήρι για να πάρουμε έναν λείο πολτό.
    3. Αδειάζουμετον πολτό σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα και την βάζουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμεγια 10 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και μετράμε πόσες φλυτζάνια είναι ο πολτός.
    4. Προσθέτουμετη ζάχαρη - αν σας αρέσουν οι γλυκές μαρμελάδες βάζετε τόσα φλιτζάνια ζάχαρηόσος είναι και ο πολτός. Αν θέλετε την μαρμελάδα σας λιγότερο γλυκιά βάζετε 1φλιτζάνι ζάχαρη λιγότερη από τον πολτό (3:4).
    5. Προσθέτουμετο τριμμένο τζίντζερ και ανακατεύουμε.
    6. Αφήνουμενα βράσει, στην αρχή σε δυνατή φωτιά και κατόπιν χαμηλώνουμε. 7. Αφαιρούμε τοναφρό που σχηματίζεται με μια τρυπητή κουτάλα. Βράζουμε περίπου 45 λεπτά και δοκιμάζουμεαν έδεσε. Αν είναι έτοιμη την βάζετε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Σημειώσεις

Η δοκιμή γίνεται με ένα μικρό πιατάκι που έχουμε βάλει στην κατάψυξη για λίγες ώρες. Παίρνουμε μια κουταλιά μαρμελάδα και την απλώνουμε στο παγωμένο πιατάκι. Σχεδιάστε μια γραμμή με το δάχτυλό σας. Αν διατηρηθεί αυτή η γραμμή, η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη. Αν ενωθεί πρέπει να συνεχίσουμε να βράζουμε.
Λέξη-κλειδί: ginger, lemon, marmelade, orange, sugar, ζάχαρη, λεμόνι πορτοκάλι, μαρμελάδα, τζίντζερ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Όπως
Κλείστε το
Copyright © 2024 GREEKTERRAFOODS.
Made with ALL ABOUT GREEK FOOD
Κλείστε το
Popular Search:
elGreek